Leta i den här bloggen

söndag 15 december 2013

Julklappar till behövande


För några veckor sedan startade jag en julklappsinsamling på Facebook. Jag skrev så här:

Snart är julen här och för många av oss symboliserar den gemenskap, tända ljus, mat i överflöd och julklappar. Men så är det inte för alla människor. För många är vintermånaderna en ständig jakt efter mat att stilla hungern med och efter varma kläder som skyddar mot den bitande kölden. För ytterligare andra firas julen på ett skyddat boende dit man har tvingats ta sin tillflykt från en våldsam partner/förälder, och man har kanske inte råd eller ork att köpa julklappar. 

För att ge dessa människor en ljusglimt i tillvaron tänkte jag att vi i år blir deras jultomtar. Kläder (tänk även vantar, mössor och halsdukar), skor, böcker, leksaker – bidra med det du kan. Kanske vill du baka något?

Slå gärna in ditt paket och skriv en liten lapp med vad som finns i paketet så det hamnar hos rätt person. Tänk på att det du lämnar ska vara i bra skick och om det är kläder ska de givetvis vara hela och rena.

Paket kan lämnas hos mig från och med tisdag 3 december. Du som inte har tillgång till bil kanske kan få paketlift med någon som bor nära dig. Och om det inte finns möjlighet till detta så kan jag komma och hämta paketen. Jag (kanske fler som vill?) åker sedan och lämnar klapparna till bland annat Stadsmissionen, Ny Gemenskap, kvinnojourer, Frälsningsarmén etcetera. Andra tips välkomnas såklart också! 


Med önskan om en God Jul!


Och det är fantastiskt vad folk har engagerat sig. Hela vardagsrumsgolvet här hemma var täckt av fint inslagna paket med små lappar på vad de innehöll och vilken målgrupp de passade. I dag har jag, Petrus och Maria varit och delat ut merparten av julklapparna. På förmiddagen lämnade vi klappar hos St:a Clara Kyrka, Bostället (härbärge för kvinnor) samt Frälsningsarmén församling Kår 393. Och efter lunch åkte vi söder om stan och delade ut paket i till Frälsningsarméns härbärge i Midsommarkransen samt Ny Gemenskaps härbärge i Västberga. I veckan ska jag åka till kvinnojourer och lämna klappar. Nu hoppas vi att dessa skänker mycket ljus och glädje.


Julklappar på vardagsrumsgolvet.St:a Clara Kyrka i centrala Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar