Leta i den här bloggen

söndag 20 juni 2010

Ett bröllop värt mer utrymme än krig?

Igår handlade tidningar och nyhetssajter om en enda sak, nämligen kronprinsessbröllopet. Och givetvis är det en stor händelse. Jag var själv ute på stan och såg vigseln på storbildskärm tillsammans med tusentals andra nyfikna människor. Och bröllopet var fantastiskt vackert, som bröllop brukar vara. Och de lyckliga nygifta såg otroligt lyckliga ut, som nygifta brukar göra. Och mina journalistkollegor var galet i gasen, som journalister brukar bli när det handlar om kända personer.

Men var det en proportionerlig mediebevakning i förhållande till händelsen? Nej, där håller jag med Jan Guillou som i dagens Aftonbladet skriver: "Bara under den senaste veckan har kvällstidningarna ägnat prinsessbröllopet större utrymme och större redaktionella ansträngningar än man ägnade andra världskriget, för att inte tala om smärre händelser som morden på Olof Palme och Anna Lindh."

1 kommentar:

  1. Jovisst. Men man rycks med och tycker att det är så fint. Men när man börjar tänka på vad det kostat oss alla... det vill man inte veta.

    SvaraRadera