Leta i den här bloggen

måndag 14 juni 2010

Vill ha sjukpenning för skönhetsoperation

En kvinna som opererat brösten vill nu ha betalad sjukpenning från sin arbetsgivare Viking Line. Dessa i sin tur vägrar gå med på kvinnans krav och menar att skönhetsoperation är en självförvållad skada som inte ska ersättas. Frågan är nu förd till Arbetsdomstolen. Jag tycker det hela är skrattretande. Okej, om kvinnan ifråga opererat brösten för att hon hade cancer eller fick ont i ryggen för att bysten var så tung, men sjukpenning för att man väljer att förstora brösten…?!

I och för sig förstår jag att hon behöver pengarna, en bröstoperation är ingen billig sak att göra. Dock är ju inte det Viking Lines problem, för jag förmodar att operationen inte var deras förslag. Ett tips är att dubbelkolla med arbetsgivaren innan man får för sig att exempelvis operera brösten.

3 kommentarer:

  1. Där har du fel Sara. Kvinnan var anställd att behaga den manliga delen av Viking Lines resenärer. Att som hon gjorde, vara vänligheten själv och ställa upp med denna operation, visar vilken godhjärtad person hon var/är och givetvis skall Viking Line betala denna kostnad. Hon skall inte enkom ha sjukpenning, hon skall även ha en rejäl extra inkomst från behaget att underhålla Viking Lines resenärer.

    SvaraRadera
  2. Haha. Ja och det var Viking Line som betalade operationen ockdå då eller? Nej du, egen dumhet kan man inte skylla på andra.

    SvaraRadera
  3. Jag håller med dig, Sara. Det är helt sinnessjukt.

    1. Jag har mycket svårt att tro att viking line indirekt pressar sin personal till skönhetsoperationer. Och även om de skulle göra det så har jag ännu svårare att tro att de sedan tar ärendet till arbetsdomstolen under omständigheterna.

    2. Att arbetsgivaren ska betala sjukpenning vid onödvändiga kosmetiska, icke rekonstruktiva estetiska ingrepp känns orimliga, milt sagt. Kostnaden för en bröstförstoring är ca 40000sek. 10 dagars sjukpenning vid normallön innebär att notan för arbetsgivaren blir ca 20000, EXKL kostnaden för ersättare/utebliven försäljning.

    3. Vid större eller fler ingrepp, tex ansiktslyft, är sjukskrivningen mer än 2 veckor. Då är det skattebetalarna som också är med och betalar för kalaset.

    Alliansen i all ära, men jag förstår inte deras resonemang när de utförsäkrar svårt sjuka efter 1 år samtidigt som de inte ändrar lagstiftningen i denna fråga. Det är som att spotta alla som röstat på dem i ansiket.

    SvaraRadera