Leta i den här bloggen

fredag 4 juni 2010

Oljekatastrofens offer


Oljekatastrofen i Mexikanska golfen är den värsta i USA:s historia. Hittills har 174 miljoner liter olja läckt ut i havet!! Tusentals djur, bland annat flera fridlysta arter, har drabbats hårt.
(Foto: Expressen.se)

Läs mer här!

4 kommentarer:

  1. Det var helt klart bra för världen att det skedde nära amerikas kuster, och då främst att oljan når florida där det även bor rika vita. I de andra staterna i krogarna bor bara svarta så då reageras det inte så mkt.

    Bristande oljeledningar är vanligt i Afrika där utsläpp av samma kaliber är vanligt förekommande men det ignoreras totalt i europa och usa. Iom detta som sker nu i gulfen kanske tekniken utvecklas eller att kostnaderna för utvinning ökar. Jag tror att olyckan vad väldigt välkommen för jorden i långa loppet.

    SvaraRadera
  2. http://www.guardian.co.uk/world/2010/may/30/oil-spills-nigeria-niger-delta-shell

    SvaraRadera
  3. Håller helt med dig om att rapporteringen blir klart mycket större vid en katastrof i exempelvis USA jämfört med Nigeria, delvis på grund av ett snabbare och mer intensivare medieflöde därifrån och ut i världen.

    Detta gör att många andra katastrofer, som exempelvis den i Nigeria, hamnar i skymundan, ja nästan glöms bort. Lidandet tar dock ingen hänsyn till var på jorden du bor eller vilken djur- eller naturart du tillhör. Lidande kan inte mätas eller jämföras.

    Vi lever alla på planeten Jorden. Vi måste börja ta ansvar - för oss själva, våra medmänniskor samt inte minst för vår fantastiska planet.

    SvaraRadera
  4. I det här sammanhanget uppstår inte ansvar utan att den vita mannen drabbas. Nu verkar det mer och mer som att globala regleringar uppstår efter katastrofen i gulfen. Därav måste vi i det perspektivet dra slutsatsen att katastrofen var välkommen. Liknande katastrofer, men större i omfattning, sker med jämna mellanrum i afrika.

    SvaraRadera