Leta i den här bloggen

lördag 1 maj 2010

Vi tar kål på vår planet...

När jag läser om oljekatastrofen i Mexikanska golfen känner jag mig både arg och rädd. Arg för att detta kunde ske och framförallt för att man inte hade någon beredskap redo ifall det skulle ske. Rädd när jag tänker på hur detta påverkar naturen samt alla djuren i området. Om vi människor försöker ta kål på vår planet så är vi sannerligen på god väg att lyckas...


Foto: svd.se.

4 kommentarer:

  1. tror inte att människor kommer skadas i någon annan utsträckning än på det estetiska planet och att vi inte kommer kunna bada på vissa ställen under ett tidsintervall. Däremot kommer miljoner av djur sätta livet till, vilket inte heller spelar så stor roll då djuruppfödningen och slakten tar kål på långt fler djur under samma intervall.

    SvaraRadera
  2. Detta är ett helt ekosystem som blir lidande med många utrotningshotade arter. Detta är en enorm katastrof.

    SvaraRadera
  3. Jag håller med om att det är hemskt, men du har fel om att något blir hotat (från utrotning, och därmed är det inte värre än något annat vi sysslar med på planeten).
    Det kommer sippra ut någon miljon ton olja om dagen i ett par månader (tills det att dom lättar på trycket med ett nytt hål) och sen saneras det lite, sen är det glömt.

    SvaraRadera
  4. Glömt?! Vilken sten har du sovit under? Natur och djur har fortfarande inte hämtat sig från oljeutsläpp som inträffade för över 40 år sedan. Och tyvärr lär vi se samma sak här. Tänk om. Tänk rätt.
    http://www.wwf.se/press/pressrum/pressmeddelanden/1290377-oljeolyckan-i-mexikanska-golfen-katastrof-for-havens-barnkammare

    SvaraRadera