Leta i den här bloggen

fredag 9 oktober 2009

Retuschering - Ralph Lauren ber om ursäkt

Okej, alla modebilder retuscheras, det vet vi vid det här laget. Men Ralph Laurens senaste reklamkampanj är ändå att gå steget för långt. På bilden syns modellen Filippa Hamilton posera, dock är det svårt att koncentrera blicken på något annat än hennes minimala, ja på gränsen till obefintliga, midja. Det finns ju inget där som håller upp hennes överkropp. Huvudet är större än höfterna. Hon är bara ett stort huvud med en liten, liten kropp därunder. Går det så dåligt för Ralph Lauren att de måste anlita blinda redigerare?

Istället för att erkänna misstaget valde Ralph Lauren först att anklaga kritikerna som publicerat bilden på diverse bloggar för intrång i upphovsrätten. Men till slut förstod även klädjätten att det inte gick att tala bort den här tabben. I ett uttalande kröp de till korset och bad om ursäkt:
"I 42 år har vi byggt vårt varumärke på kvalitet och integritet. Efter ytterligare undersökning har vi insett att vi är ansvariga för den dåliga bildbehandlingen och retuscheringen som resulterade i en mycket snedvriden bild av en kvinnas kropp".

Bilden som fick Ralph Lauren att be om ursäkt


Bild från boingboing.net.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar