Leta i den här bloggen

tisdag 7 augusti 2012

Till dig som är upprörd över nya promillegränsen

Lyssnade på en man i Nyhetsmorgon imorse som var sur över den nya promillegränsen på sjön eftersom den skulle försvåra för honom att ta sig hem om han var och hälsade på vänner på grannön. På land kan du cykla eller gå 50 meter hem men är man på sjön är båt det enda färdsättet, menade han. Ja, det har han ju i och för sig rätt i, även om jag måste flika in att det faktiskt är olagligt att cykla onykter. Nåja. Min lösning på den här mannens problem är:

1. Sov kvar hos dina vänner och ta båten hem nästa dag.
2. Avstå från alkohol. Det finns många goda alkoholfria viner/god alkoholfri öl.
3. Sök hjälp. Känner du att du inte kan avstå från alkohol en kväll så är mitt råd att söka professionell hjälp, se exempelvis alkoholhjälpen.se.
4. Hör efter med dina kompisar. Kanske finns det någon annan i sällskapet som till skillnad från dig kan tänka sig att vara nykter och därmed också kan agera kapten.

5. Kan du inte tänka dig att testa något av ovanstående förslag så okej - kör berusad då. Men då ska du också ha klart för dig att det kan kosta dig både pengar, anseende och liv. De två förstnämnda kanske du kan leva utan men ett liv utan liv blir svårare. Och det är det nu inte ditt eget liv som går förlorat så kan det ännu värre vara någon annans liv du får på ditt samvete. Men det kanske den där starkölen är värd, eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar