Leta i den här bloggen

lördag 20 februari 2010

Några dårar valde att susa om...

Bydalen - Stockholm. Alarmet ringde halv sju imorse. Vi hade bestämt oss att åka riktigt tidigt för att slippa den värsta trafiken på vägarna. En titt på termometern - 23 minus. Nu ska ni få för att ni låtit mig stå här ute och frysa i natt, tänkte bilen och vägrade starta. Ja, vår bil var inte ensam om att vara sur, samtliga bilar utom en skruttig Mercedes vägrade starta. Den skruttiga Mercans ägare log stolt och lät oss huttra lite innan han slängde fram sina startkablar.

En timme efter utsatt tid var vi så iväg. På radio varande meteorlogerna för snökaos och halka på vägarna. Vi körde efter mottot: Det är bättre att komma fram senare än inte alls. Och så verkar de flesta ha tänkt i dag. Snön mätte meterhög utmed körbanan och låg som ett täcke även på vägen. Några dårar, som tydligen inte värdesätter sitt eller andras liv särskilt högt, valde att susa om. När de svept förbi åkte man i ett snömoln i några sekunder. Jag förstår att trafikolyckorna är många en dag som denna. Och säkert är en och annan fartdåre skyldig till några av dem.

Men nu är vi i alla fall hemma och kan pusta ut. Snart dags att krypa upp i soffan och se Darin, Alcazar och övriga göra upp i Melodifestivalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar