Leta i den här bloggen

måndag 18 april 2011

Ett bestialiskt brott

Tre unga killar misshandlar en annan kille. Till döds. En kompis till dem. Jag läser om brottet i tidningen. Det bestialiska brottet.

Det hela tar sin början i att 19-åringarna Tomas och Felix och 18-årige Anders TROR att 26-årige Lukas har stulit en burk narkotikaklassade tabletter från dem. Ja, de TROR att det måste vara Lukas som tagit tabletterna. Frågar de honom om detta? Nej. Eller jo kanske när de slår honom och sticker honom med en kniv. Men de säger inget om tabletterna när de ringer Lukas och lurar över honom till Tomas lägenhet. Så inget ont anande ringer Lukas på dörren. Och sedan väl över tröskeln är det försent. Där och då inleds en utdragen och fruktansvärd misshandel, som hämtad från en rysare som man önskar att man inte hade sett. En rysare som gör att man vaknar svettig av mardrömmar flera nätter efteråt.

Tomas, Felix och Anders beskrivs i tidningen som "vanliga" killar. Och de ser vanliga ut också. Välkammade och... Fast å andra sidan. Varför skulle de inte se vanliga ut, och välkammade? Ett välpolerat yttre kan gömma ett inre i kaos.

Nu väntar troligtvis långa fängelsestraff för gärningsmännen. Men för Lukas anhöriga blev det livstid, och för Lukas en kort tid i livet. Allt på grund av en burk tabletter som lika gärna kan ligga borttappade under en soffa.


Samtliga namn är fingerade. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar