Leta i den här bloggen

fredag 23 april 2010

Vad för människor plågar djur?

Vad är det för människor som plågar djur? Som finner ett nöje i att se någon lida? Jag läser om de fyra unga män som torterat kaniner till döds och dessutom filmat hela händelseförloppet. Jag undrar hur de tänkte och framförallt vad kände när de såg paniken i djurens ögon. Skrattade de? Njöt de? Eller gjorde det kanske lite ont i hjärtat ändå, när de såg kaninerna kämpa för sina liv?

Fyra män i åldrarna 18 till 22 år alla tidigare dömda för grova brott som nu även kan lägga djurplågeri på meritlistan. Hur kan det gå så snett? Hur uppstår sådan ondska? Jag är rätt säker på att dessa män inte föddes med en brottslig gen. Livets väg formade dem. Föräldrar, eller snarare avsaknaden av föräldrar, umgänge och missbruk - vilka och vad som präglade dessa mäns barndom och uppväxt vet jag inte. Men jag tror att förklaringen finns där någonstans längs vägen de gått. Men det är som sagt en förklaring, och inget försvar.

10 kommentarer:

  1. Du vet att varje köttbit du äter består av djur va? Djur som plågats från dag ett, i sverige, i finland, tyskland och i resten av världen. Dessa människor du syftar på begår inga värre handlingar än du varje gång du trycker i dig bitar av döda djur. Enda skillnaden är att du har inte sett när dessa djur lidit. Du köper styckade delar i en förpackning. Och tro inte att kor går fria i sverige, de allra flesta växter upp i stora unkna fabriker. Redan som nydöffa skiljs barn från modern, är barnet av manligt kön är sannolikheten stor att det blir elbad eller ihjälslagning med trubbiga föremål--> kalv i butikerna. Honkön kan producera mjök och plågas därför i regel livet ut. Kycklingar och grisar har det lika illa i sverige. "Ekologiska kycklingar" = 7 st per kvm och tvångsmatning tills mass-slaktas i stora elbad.

    SvaraRadera
  2. om jag eller du var ett djur skulle vi garanterat hellre hamna i händerna på dessa grabbar än på din tallrik (och allt det inneburit sedan dag 1).

    SvaraRadera
  3. Det här killarna har plågat djur för nöjes skull. De har tänt eld på kaniner och filmat grymheterna för att sedan lägga ut det på internet. Tar du parti för dem eller?

    Som svar på ditt påstående så försöker jag så långt det är möjligt att köpa ekologiskt kött från svenska bönder. Vad gör du för djuren mer än att skriva sådana här snedvridna kommentarer?

    SvaraRadera
  4. Ja, det där är så jävla äckligt. Det är så fruktansvärt förbannat äckligt att det finns människor som är kapabla bara. Jag hoppas för allt i världen att de får smaka på sin egen medicin. Jo det gör jag.

    SvaraRadera
  5. Jag vet Alex, man blir så j-a förbannad.

    SvaraRadera
  6. De kallas psykopater. Kommer antagligen fortsätta med människor om de inte får terapi.

    SvaraRadera
  7. "...snedvridna kommentarer?"

    Vad är det som är snedvridet?
    När du äter kött "för nöjets skull" KRÄVS det att ett djur blivit plågat och avrättat. Djur stämplade "Ekologiskt" kött mår precis lika dåligt, lever sina liv under stress, blir skilda från sina föräldrar och sin avkomma och sedan slaktat under hemska föräldrar.

    Om något är snedvridet är det när vanliga människor klagar på andra som behandlar djur illa. Max på detta är när västerlänningar anklagar asiater (för djurplågare) som behandlar katter och hundar som vi behandlar kor och grisar.

    Masspsykosen av att inte se vad ens egna handlingar leder till är det verkligt skrämmande i västvärlden. Hur ska vi någonsin kunna lösa världens verkliga problem med svält och förtryck när vi inte ens förstår vilket enormt lidande köttätandet leder till.

    SvaraRadera
  8. under hemska förhållanden ska det såklart stå i fregående post.

    SvaraRadera
  9. sid 44, inlägg om slaktmask:

    http://www.metro.se/se/misc/pdf/2010/04/28/SESTO_2010_04_28.pdf

    SvaraRadera