Leta i den här bloggen

fredag 22 oktober 2010

Lasermannen är ingen hjälte...

I Malmö härjar en ny "laserman". Så skrivs det alla fall i media. Flera personer har beskjutits av en okänd gärningsman. Man tror att det är en man i 30-40-årsåldern. Eller ja, så säger i alla fall statistiken menar polisen. Att det är en och samma gärningsman verkar polisen också utgå ifrån.

I media få man intrycket av att Malmöskytten är svensk. Fast lasermannen John Ausonius som satte skräck i Sverige i början av 1990-talet då han sköt flera människor med utländsk härkomst var ju själv invandrare. Något som han försökte förneka genom att byta namn och färga sitt mörka hår blondt. Andra exempel på sådana snedvrida människor är nazsisten Jackie Arklöv, vars biologiska föräldrar är från Afrika, och Adolf Hitler som menade att judar var ondskan på jorden samtidigt som han själv hade judiskt ursprung.

Det måste vara fruktansvärt svårt för polisen i sådana här utredningar då offren inte verkar ha någon koppling till varandra, eftersom det därmed blir svårt att begränsa sökområdet och ringa in gärningsmannen (eller är det flera?). Polisen behöver allmänhetens hjälp. Så har du sett eller hört något - ring då till polisens tipstelefon: 114 14.

Ps. Jag förstår inte varför man envisas med att återanvända benämningen Lasermannen. Låter ju som spindelmannen och stålmannen. Den här personen är väl så långt ifrån hjälte som man kan komma.

Fler texter i samma ämne.
Expressen: Några dystra år ligger framför oss
Aftonbladet: Ausonius känner igen ånger 
Svenska Dagbladet: Polisen har säkrat bevis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar