Leta i den här bloggen

torsdag 2 december 2010

Bra hundkurs efterlyses

Anordnar du hundkurser, känner du någon som gör det eller har du och din egen vovve kanske gått någon värd att rekommendera? Hör av dig till mig i så fall. Ps. Kursen ska vara i Stockholm.


Nedanstående text mejlade jag precis ut till flera företag som anordnar hundkurser.

Jag och min sambo blev för en vecka sedan ägare till världens bästa Duffy, en gatuhund från Irland som förmedlats genom organisationen Hundar utan hem. Duffy är vad man tror en blandning mellan labrador och border collie, och uppskattas vara runt fem år (fast hon verkar betydligt yngre till sättet). Duffy är en otroligt glad och kelsjuk hund, vars svans ständigt viftar. Men eftersom hon är en gatuhund har hon aldrig koppeltränats, vilket märks när man är ute och går då hon drar konstant i kopplet. Vi övar nu med att stanna när hon drar och det gör hon med sedan fortsätter "dragandet".
Dessutom blir hon helt vild av glädje när hon ser andra hundar ut på promenaderna. Hon studsar upp och ner och skäller som besatt. Det är nästintill omöjligt att lugna henne innan hunden försvunnit utom synhåll.

Dessa saker och mycket mer därtill (sitt och ligg etc) skulle vi behöva öva på.
Jag undrar därför om ni har någon passande kurs för oss och Duffy i ert utbud? Vi skulle helst vilja börja en kurs så snart som möjligt.

Övrigt: Duffy är alltså fem år (kastrerad, avmaskad och veterinärbesiktigad här i Sverige) och behöver trots sin ålder samma grundkunskaper som en valp.


2 kommentarer:

  1. Rekommenderar privatkurs hos Johan på Fria hundar! http://www.friahundar.se/

    SvaraRadera
  2. Stort tack för tipset. Ska genast kolla upp det.

    SvaraRadera