Leta i den här bloggen

lördag 18 december 2010

Dagens träningspass

Förmiddagens Duffy-träning:

Se andra hundar utan att skälla och hoppa.

Metod: Få henne att rikta uppmärksamheten från hunden mot oss, detta genom en lätt puff i sidan och godis och klappar som belöning om det lyckas.
Resultat: Duffy var het på gröten i dag. I rastgården busade hon med sin favoritleksak lovikavanten. Plötsligt dyker hunden Wille och hans husse upp. Då är lovikavanten inte mycket värd. Duffy skäller och flyger runt och vill från rastgården till Wille som står utanför. Wille och hans husse går iväg och när de är utom synhåll lugnar Duffy ner sig.
Betyg: 0/5


Sätta sig ner på kommandot och sedan sitta kvar när vi går iväg några steg bort.

Metod: Få henne att sätta sig ner på kommando "sitt" och sitta kvar på kommando "stanna".
Resultat: Ibland behöver hon ett lätt tryck på rumpan för att sätta sig ner men andra gånger gör hon det direkt på kommando "sitt". På kommando "stanna" lyder hon även om man ser att hon gärna vill resa sig och följa efter. I dag gick jag utom synhåll för henne och fortsatte upprepa "stanna" och visst satt hon kvar :-) På kommando "varsågod" fick hon resa sig och få belöning/godis.
Betyg: 4/5


Kunna vara ensam och lugn i ett rum (vi filmade övningen)

Metod: Vi gick in i sovrummet och stängde dörren. Upprepade detta två gånger.
Resultat: Första gången stod hon utanför sovrumsdörren en stund och gick sedan och lade sig i vardagsrummet. Andra gången stod hon utanför en längre stund och tittade på dörren. Sedan lade hon sig ner fortsatt stirrande på dörren. Tyst var hon dock båda gångerna :-)
Betyg: 3/5

1 kommentar:

  1. Bra bit på väg! Duktiga ni kämpar! I morgon får hon träffa Gusten, hoppas han sätter henne lite på plats. Bra att det är på Gustens hemmabana, det stärker honom. Förhoppningsvis lär han henne lite om beteenden. Kram - ses i morgon / ma

    SvaraRadera