Leta i den här bloggen

torsdag 9 juni 2011

Vi och Duffy behöver din hjälp




HUNDÄGARE & HUNDAR SÖKES FÖR ENKEL TRÄNING MED OMPLACERINGSHUND

Bakgrund: I november förra året adopterade vi Duffy från Hundar utan hem. Duffy är ursprungligen från Irland och är en blandning av border collie, labrador samt troligtvis även schäfer. Duffy älskar människor och inomhus är hon lugn och harmonisk.

Men... när det gäller hundmöten har Duffy problem. Hon skäller och hoppar så fort hon ser en annan hund. Hon blir överentusiastisk. Kanske har hon suttit inhägnad. Kanske har hon ett överdrivet vallbeteende. Klart är dock att hon aldrig lärt sig hur hundar beter sig när de möter varandra.

Och det är hundmöten vi nu vill och måste öva på. I december får vi vårt första barn, och för att kunna ha kvar Duffy i familjen (och det vill vi verkligen!) och klara av sådant som att gå ut med henne och en barnvagn så måste vi komma till rätta med de här problemen.

Träningen: Därför söker vi nu hundägare och hundar som har möjligt att öva med oss. Och det är inget avancerat. Det handlar om att du och din hund går förbi oss och Duffy några gånger ett tiotal meter bort, och sedan det omvända. Det enda som krävs av din hund är att den kan hålla sig lugn när Duffy skäller och hoppar.

Har du möjlighet att avsätta en stund för oss och Duffy så vore vi så tacksamma.

Vi brukar öva i Luxparken på Lilla Essingen (bredvid restaurang Lux) klockan 18:30 och 22:00. Hör av dig om du kommer eller kom bara förbi spontant. Vi är flexibla så funkar det bättre för dig och din hund på en annan plats eller en annan tid så mejla oss på ordateljen@gmail.com.


Stort tack på förhand!


Sara, Petrus och Duffy
E-mejl: ordateljen@gmail.com

Ps. Tipsa oss gärna om bra träning när det gäller hundmöten.

7 kommentarer:

  1. Jag e på men de vet ni redan/Jennie + Rune

    SvaraRadera
  2. Kanske kan öva med mina föräldrars hund Master, han bor ju dock på Dalarö så det är en bit bort från Essingen...

    SvaraRadera
  3. Hej
    Såg ditt meddelande hos maggan så jag tänkte jag kikar.
    Vill bara komma med lite tips. Nu vet jag inte om du/ni kontaktat en hundinstruktör tidigare så det är inget ni behöver göra/ läsa om det inte passar er modell/träning

    Har själv tränat hund. Hur bra kontakt har ni idag alltså övningar kontakt där ni ökar hundens självkänsla. Övningar där hunden får "vinna" och får beröm och tar din kontakt. Dock en dragkamp jag menar med vinna.

    Passivitetsträning är bra. Bara ge sig ut där mycket händer och ignorera trams och berömma lugn med en mjuk glad ton lagom inte så din hund hetsar upp sig.

    Så möten då
    Gå bara alltså passera på ett avstånd som din hund klarar av i början kan det innebära många meter i en båge. För att berömma när det funkar nåt extra gott godis så din hund förknippar hundmöten som positivt. Sedan jobbar ni med att krympa avståndet till ni kan passera på ex en gångväg. Var steget före utan att verka berörd och strama inte kopplet för din hund kanske känner det och kan just reagera som det är fara på G. Misslyckande igonerar du MEN vänder på klacken och går från den mötande hunden direkt, alltså åt ett annat håll. Så din hund får ha koll på dig och du visar att det inte var ok beteende. Lyckas = belöning/beröm som direkt slutar när mötande ekipage är förbi. Snart hajar hunden vad du vill med mötena.

    Så något att jobba med. Det tar lite olika tid men det fungerar på dom jag träffat på men var tålmodig så fixar ni det.
    kram å lycka till

    SvaraRadera
  4. Dock EJ dragkamp jag menar med vinna utan mer förtroende tillit ja du förstår. Det blev ju fel i texten :)

    mvh Nini

    SvaraRadera
  5. Hej !

    Såg din kommentar hos Fredrik och jag tränar mer än gärna samma problem som du :-)
    Jag kan säkerligen komma in mot stan någon kväll annars är du mer än gärna välkommen ut till söderort också.
    Hör av dig vet ja // Tess

    SvaraRadera
  6. vi hjälper gärna till! betsy vart ju dock rädd för duffy sist men hon kan behöva tränas också..
    åh vad vi hejar på er o hoppas att allt går vägen nu!
    betsy och gabriella (hannas granne)

    SvaraRadera
  7. Vad jag hoppas att ni får den hjälp ni så mycket behöver! Duffy och Gusten har ju verkligen lärt sig tycka om varandra, vilket visar att hon inte är något "hopplöst" fall. Hon måste få träning bara och mer träning och mer... Och då måste justa människor ställa upp med lite av sin tid. Kram / ma

    SvaraRadera