Leta i den här bloggen

måndag 19 september 2011

En trött dag som denna...

I dag är en trött dag. I dag är en sådan där dag då man bara vill ligga och mysa i sängen med en bra bok. Och kanske att man slumrar till då och då mellan kapitlen. När man sedan vaknar går man upp och gör sig en kopp kaffe eller té och så kryper man ner igen under det varma täcket. Och hunden som ligger i korgen nedanför är också trött och förklarar med sina slutna ögon och djupa andetag att hon inte heller orkar kliva utanför ytterdörren en dag som denna, ut i regnet.

I dag är en trött dag. Men upp måste man ändå, gäspandes och suckandes. Texter ska skrivas och hunden måste ut. För en hund spelar det nämligen ingen roll att det regnar och blåser kallt. En fyrbent hårig byracka vill alltid ut. Och man kan aldrig gå för många promenader. Inte ens en sådan här trött dag. Så matte stoppar fötterna i stövlarna och drar på sig den stora regnponchon och följer lydigt efter sin hund ut. Det är en mattes roll.

Och nu ligger hunden på fårskinnsfällen och drömmer om nya äventyr. Och matte sitter framför datorn, gäspandes och suckandes. Hon slurpar de sista dropparna kaffe ur muggen och funderar på när det är okej att gå och lägga sig igen en sådan här trött dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar