Leta i den här bloggen

tisdag 6 september 2011

Vi glömmer att du inte är en docka...

Maddy Jackson är fyra år. Hon är klädd i tajt rosa klänning och blond peruk och står där på scenen och putar med allt som går att puta med - läppar, rumpa och bröst som inte finns under den bh hon har på sig (c-kupa). Lilla fyraåriga Maddy är hårt sminkad. Hon ler stelt mot publiken. Såsom hennes mamma har lärt henne att man ska le. Såsom man ler när man ska vara söt. Och söt ska man vara. För är man söt då kan man vinna Toddlers & Tiaras, den skönhetstävling för småflickor som Maddy deltar i och som hennes mamma vann så många gånger när hon var liten flicka.

Le Maddy. Puta med brösten. Som Dolly Parton. Och svanka Maddy, glöm inte att svanka. Tänk på att folk tittar på dig. Du måste vara sötast. Det är det viktigaste Maddy, att vara söt. Att bli beundrad. Seså le nu. Inte gråta Maddy, då kladdar sminket på nya klänningen. Bit ihop nu. Fast inte så hårt så att det syns, du måste ju se avslappnad ut framför kameran. Tänk så många som ser dig nu, som säger "Åh vad hon är fin". Tänk så många flickor som vill vara som du, som vill se ut som du.

Tyvärr är det olagligt att operera fyraåriga små barn, annars hade vi såklart gjort det Maddy. Då hade du fått stora bröst och läppar, bara sådär. Inga jobbiga inlägg längre. Utan riktiga bröst. Eller riktiga kanske var att ta i, men du hade fått egna bröst Maddy. Som mamma har. Fast du är fyra år. Men det glömmer man lätt Maddy. Ja, inte du förstås, du glömmer det inte. Men vi vuxna Maddy, vi glömmer att du är ett litet barn. En riktig individ. Ingen docka som vi kan spöka ut och leka med. Fast du vill väl vara en liten docka Maddy? Mammas lilla docka. Mammas söta docka. En sådan där med rosiga kinder, klarblå ögon, som ständigt ler och som man kan trycka på magen så att den skrattar. Visst vill du vara en docka Maddy? Såja inte gråta har mamma sagt. Det är inte sött alls.

Maddy Jackson, fyra år. (Bild från Aftonbladet)

1 kommentar:

  1. Visst är det sorgligt???
    Jag har också skrivit ett inlägg om min syn på saken, och vi verkar tycka ungefär likadant. :/

    SvaraRadera