Leta i den här bloggen

onsdag 22 september 2010

Folket väljer vilka som ska styra landet...

En del politiker (ja andra människor med för den delen) tycker att vi ska ha omval. Sverigedemokraterna har nämligen kommit in i riksdagen och så kan vi inte ha det. Och jag håller med, det är tragiskt, men vi lever i en demokrati vilket innebär att folket/invånarna väljer vilka som ska styra landet. Nu har närmare 400 000 väljare röstat på Sverigedemokraterna och detta måste vi acceptera. För vilka är vi egentligen att säga att de som röstat på Sverigedemokraterna har röstat fel? Tänk om de skulle säga detsamma. "Tyvärr accepterar inte vi att Moderaterna har fått så många mandat, så därför kräver vi omval". Ett sådant agerande är motsatsen till deomkrati.

Jag menar, låter vi nu Sverigedemokraterna ställa upp i Riksdagsvalet så får vi även räkna med att de kan komma in i riksdagen. Det är ju lite det som är deras mål... Om man dessutom vägrar att ta debatten med dem så når ju de ut med sitt budskap utan att behöva bli ifrågasatta. Och det var just detta som tog dem hela vägen in i riksdagen.

4 kommentarer:

  1. Vi har ju sedan många år ett annat extremistparti i Riksdagen, Vänsterpartiet.
    De är nu till och med mindre än Sverigedemokraterna och slänger man ut den ene får rimligtvis den andre också följa med.

    SvaraRadera
  2. Varför ska demokrati vara den "heligaste" principen i ett samhälle? Den må vara viktig, men saker som äganderätt borde stå mycket högre.

    Om 51% av en befolkning vill ha ihjäl de övriga 49% och stjäla deras egendom, så är det hållbart enligt rena demokratiska principer. Detta må vara extremt, men det visar bara att det behövs en grundlag som garanterar att pöbeln inte ska få alltför stor makt över enskilda personer.

    Nazistpartiet i Tyskland kom till makten genom demokrati, och vi alla vet hur det slutade...

    SvaraRadera
  3. Ja, men nu har vi ju demokrati i det här landet. Så vad göra? Alternativet är ju inte direkt mer lockande...

    SvaraRadera
  4. Allas åsikter skall respekteras i en demokrati och det lutar åt att Sverige inte är det eftersom SD inte respekteras?
    Respektlöst att lyssna på sjuklöverns politiker dom är inga demokrater det hörs lång väg.
    SDs sympatisörer är arbetslösa unga män,lågutbildade med flera grupper i det undre skiktet i Sverige så utmålas SD.
    Det är sjuklöverns politik som gjort att dessa grupper är i totalt utanförskap och missnöjda dessa grupper ställs mot invandrare ekonomiskt sett.

    SvaraRadera