Leta i den här bloggen

torsdag 25 mars 2010

Bjästa - en skamfläck på kartan...

Jag skulle inte vilja bo i Bjästa just nu. Den orten känns efter gårdagens Uppdrag granskning som en skamfläck på kartan. Självklart är det inte alla Bjästabor som har en skruv lös, men de som nu har det lyckas verkligen dra ner sina grannar i smutsen.

Okej, det är inte helt ovanligt att 14-åringar faller för grupptryck och kastar skit till höger och vänster - men vuxna människor! I programmet intervjuas den ena värre än den andra. Trångsynta och cyniska - det är rentav otäckt.

"Ja, man har ju hört att flickan var kär i pojken men inte fick honom och därför hittade på det allt det här."

Jaha, ni säger det. Brukar det vara så eller är ni specifikt insatta i just det här fallet? Att pojken har erkänt i polisförhör det sopar vi under matten va? Han kanske bara var lite förvirrad under polisförhöret, han tänkte inte klart och råkade erkänna. Är det vad ni tror?

"Jag tror inte att han gjort något sådant. Han ser bra ut och är snäll."

Jaha, han är snygg alltså och populär. Jaja, då förstår jag. Ser man bra ut kan man ju inte vara en våldtäktsman, för våldtäktsmän är ju alltid fula. De våldtar ju för att de inte får några tjejer. Är det vad ni tror?

Hallå! Vakna! Tänk om det hade varit er dotter, syster eller bästa kompis. Ja, det kan ni fundera på en stund, för inte hade ni då stått och skanderat samma otäcka saker... Eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar