Leta i den här bloggen

tisdag 23 mars 2010

Jag hoppas att Leif GW Persson har fel

Mats Alm kommer vara fri till sommaren. Det tror Leif GW Persson. Jag hoppas att han har fel. Jag vet det där med att man är oskyldig så länge man inte är dömd. Men hallå, i det här specifika fallet är ju gärningsmannen given.

Linda Chen sågs senast i livet när hon och fästmannen Mats Alm var och handlade. Mats påstår sedan att Linda gått ut på kvällen för att träffa en vän. På frågan vem hon skulle träffa har han dock inget svar. Nåväl, den historien kunde kanske ha tagits för trovärdig. Men när Linda Chen några dagar senare hittas död i skogen börjar det ringa väldigt många varningsklockor. Anledningen till att man hittar kroppen är nämligen för att Mats Alm irrar omkring i närheten. Han säger att han blivit kidnappad och dumpad där. Men enligt polisen har Mats Alm åkt dit själv för att försöka elda upp Lindas kropp.

En kort tid innan Linda Chen försvinner har en livförsäkring tecknats i hennes namn. Det innebär att om Linda dör så blir Mats miljonär. Väldigt passande kan man tycka, att hon hittas mördad kort därpå.

Alla tror/vet att Mats Alm är skyldig till mordet på Linda Chen, inte minst Leif GW Persson som i ett tidigt stadium pekade ut Mats som mördaren. Och ändå kan han om några månader gå fri, och dessutom tjäna en rejäl hacka på kuppen.

Hallå! Vad mer ska behövas för att den här mannen ska åka bakom lås och bom? Jag hoppas att ett erkännande inte är vad man väntar på, för det lär man då aldrig få ur den här kallblodiga människan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar