Leta i den här bloggen

söndag 21 mars 2010

Min första filmcasting

Hemma igen efter dagens äventyr som utspelade sig på Södermalm i Stockholm. Dagen till ära klädd i min rödvita sommarklänning. Kändes lite konstigt att rota fram den i det här ruskvädret, men vad gör man inte för konsten. Jag var på min första filmcasting i dag. Nja, okej jag har faktiskt varit på samma ställe tidigare. Det var för några år sedan, också det för en reklamfilm. Men den gången tog nervositeten överhanden, då vände jag faktiskt redan i dörren.

Annat var det dock i dag. Hög på koffein tog jag trapporna upp till våning två och steg in med en skön känsla i kroppen. Här ska spelas teater, tänkte jag. Jag hann inte mer än hänga av mig jackan innan jag blev inföst i ett rum av två tjejer i min egen ålder. "Han spelar brudgummen", sa den ena av dem och pekade på en kille som redan befann sig i rummet. "Och du spelar bruden". Hon gav mig en blombukett i plast och placerade sig själv bakom en videokamera på stativ. "Ni står nu utanför kyrkan och pratar med varandra, och du ska kasta brudbuketten". Eftersom jag höll i blommorna antog jag att hon syftade på mig. "Se glada ut, viska lite med varandra och applådera när du kastat buketten", fortsatte hon. Det var snabba puckar. Ingen tid att byta några ord med min brudgum eller ställa några frågor.

I nästa scen var det dags för dans, bröllopsvalsen. "Försök se lyckligt nygifta ut". Jag och den okände mannen såg varandra djupt i ögonen och småtisslades kärleksfullt.
Jag fick spela brud till två brudgummar. Fotograferades framifrån, leendes och i profil. Sedan var det hela över. Och då var dags för nästa kandidat att göra sin brudtolkning.

Vi får se vad de tycker om min prestation. Gillar de den så får ni snart se mig i bröllopsklänning i rutan. I annat fall så var det en riktigt rolig erfarenhet.


Jag hann ta en fika på Hotell Malmen innan castingen. Det var tur att jag inte fick i mig en hel latte. Kände mig som Thorsten Flinck efter bara några klunkar.

2 kommentarer:

  1. Vad spännande! Var hittar du annonser för filmcastingar?

    SvaraRadera
  2. Hej Tinisen! Jag blev uppringd av en kvinna som jag gjorde en statistroll med för några år sedan. Bra med kontakter :-) Hur går det för dig med teatern? Kraam

    SvaraRadera