Leta i den här bloggen

tisdag 26 januari 2010

Hon dödade sin dotter av kärlek...

I sjutton år var Kay Gilderdales dotter Lynn sängliggande, svårt sjuk i Chronic Fatigue, en neurologisk sjukdom som påverkar det centrala nervsystemet.

Under dessa sjutton år levde Lynn i ständig smärta och kunde varken äta själv eller prata. De sista åren av sitt bad Lynn om att få hjälp med att dö. När hon nekades detta försökte hon ta sitt liv men misslyckades. Det sägs att en människas kärlek till sitt barn är starkare än allt annat. Mamma Kay som delat sin dotters plågor under alla dessa år insåg till slut att hon var tvungen att acceptera sin dotter sista önskan.

För hur fruktansvärt det än är när den vi älskar dör, så måste det vara värre att se vår älskade lida. Kay Gilderdale hjälpte därför sin dotter att dö, att få frid. Hon åtalades för barmhärtighetsmord, men kunde efter en utdragen rättegång i dag lämna domstolen i Sussex i England som en fri kvinna.

- Jag brukar normalt sett inte kommentera juryns utslag, men i det här fallet så har man visat att sunt förnuft, vanlig hygglighet och humanitet, sa domaren i målet efter avslutad rättegång.

Läs mer här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar