Leta i den här bloggen

tisdag 8 februari 2011

Mannen tog sitt liv efter Svensk Maffia

I senaste avsnittet av dokumentärserien Svensk Maffia så intervjuas en 21-årig man. Den unge mannen är medlem i ett gäng och han och övriga gängmedlemmar sitter i en soffa och dricker öl och berättar om hur farliga de är. De säger att gänget är deras trygghet, deras familj. I slutet av programmet står ett kort meddelande om att mannen sedan intervjun har lämnat gänget och sökt professionell hjälp. Det är väldigt lätt att missa den informationen.

Tre dagar efter att programmet Svensk Maffia har sänts i teve tar 21-åringen sitt liv. Förmodligen är det inte enbart på grund av programmet, men kanske är det kombinationen av en trasig själ, en fasad som rämnat och en mediabild av honom som inte längre är sann som gör att han inte orkar längre. Oerhört tragiskt är det oavsett. 

2 kommentarer:

  1. säg det till alla han rånat / misshandlat som än idag mår dåligt! Alla får ta ansvar för sina handlingar. Vare sig man gjorde något för 10 år sen eller igår. Det var inte direkt så att TV4 hittade på en historia om honom!

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte om och i så fall vilka Victor rånat och misshandlat, och givetvis rättfärdigar inget sådana handlingar. Vad jag vill ha sagt att detta var en väldigt trasig ung man i stort behov av bekräftelse.

    Och även om Victor godkände publicering för ett år sedan, så kan mycket hända på den tiden. Han ville ta tag i sitt liv, bli en bättre människa. Men det är svårt om man fastar i det förflutna, i det här fallet genom media.

    SvaraRadera