Leta i den här bloggen

måndag 19 oktober 2009

Siktade högt men föll ner platt som en pannkaka..

För uppmärksamhet, kändisskap och pengar verkar folk kunna göra det mesta. Senast i raden är ballongpappan Richard Heene. I förra veckan slet sig hans hemmabyggda luftballong från trädgården där den var fastsurrad (enligt hans version). Samtidigt försvann familjens sexårige son Falcon spårlöst. Här skulle nog i alla fall jag ha börjat med att leta igenom huset efter pojken. Men inte familjen Heene. De ringde istället media för att berätta att deras son Falcon befann sig ombord på en förarlös ballong högt upp i luften.

Miljontals amerikaner kunde följa ballongfärden live i teve och när den väl kraschade befarade man det värsta. Men ballongen var tom. En kort stund därefter rapporterade Richard Heene att sonen hittats välbehållen, han hade gömt sig på vinden under hela dramat.

När familjen senare intervjuades i teve råkade den stackars pojken försäga sig: ”Men ni sa ju...Vi gjorde det ju för showens skull.” Oops! En miss av pappan att göra verklighet av denna galna idé och dessutom involvera sitt barn i den. Nu riskerar Richard Heene upp till sex års fängelse och 500 000 dollar i böter.

Så vad har vi nu lärt oss av denna historia då? Jo, att kändisskapet kan stå dig dyrt. Att du kan sikta högt men falla ner platt som en pannkaka innan du hinner njuta av utsikten. Att du inte ska ljuga, eller i alla fall inte försöka tvinga barn att ljuga, för de är bra mycket smartare än så.


Richard Heenes hemmabyggda ballong. Foto: telegraph.co.uk.

1 kommentar: